Kunde udsagn

Se og læs mere om GaitLine sko her

Erfaringer med GaitLine sko (Maj – Juli 2013)

Patient med knæalloplastik (nyt knæ) på højre side i december 2011 og knæalloplastik (nyt knæ) på venstre side i Juli 2012.
Reoperation af venstre knæ i September 2012, på grund af revnet ledkapsel og knæskal som er gået af led. Efter sidste operation store smerter især i venstre fod, på grund af ændret vinkel i knæet. Smerter ved gang, følte at svangen faldt ned.
Udsagn: Jeg følte straks jeg fik Gateline skoene på, at jeg blev støttet meget i foden, og det har lettet meget på smerterne, føler foden bliver rettet op. Jeg kan nu gå 5 kilometer uden nogen form for smerter eller ubehag. Hurra!! Eneste minus er at skoene er meget varme. Jeg frygter de bliver for varme at bruge i sommer, dog tager jeg dem på når turen går til Piemonte på vintur. Det vil være vildt dejligt at komme en tur i vinmarkerne, det er flere år siden jeg sidst har kunnet det.

Mandlig patient med kronisk irritation i svangsenen, formentligt forårsaget af overpronation. Havde brændende fornemmelse samt smerte i hælen. Beskriver det som at gå på glasskår.
Udsagn: Efter brug i 5 dage har disse sko har gjort en forbløffende forskel, – Jeg bruger dem nu hver dag.

Patient er skruet sammen i et brud i knysten og som følge deraf var imobiliseret i en walker i 6 uger i februar og marts. Han blev ved med at have gener ud over vrist og ud over lilletåsiden. Han skulle koncentrere sig meget under gang for at styre sin fod og ankel. Han blev hurtig træt i fod og ankel under gang.
Udsagn: Efter 1 uge siger han, at han ikke har behov for at koncentrere sig under gang for at styre fod og ankel. Han har færre smerter ud over vristen. Han kan gå længere distancer uden at blive træt som før. Han synes skoen er grim og varm men synes godt om den med hensyn til at have færre smerter og gener.

Sklerosepatient. Går med dropfodsskinne og lav stok. Dropfodstendens øges ved træthed. Valgustendens (kalvknæethed) omkring knæ. Har købt sko, bruges sammen med skinne.
Udsagn: Kræver tilvænning, fik mange ”spasmer” de første par dage, skal bruge mindre tankevirksomhed på løft af fod når jeg går. Jeg er bedre ”styret”. Fornemmer min ganghastighed er øget og føler jeg kan gå længere. Glæder mig til at prøve dem udendørs. Min mand siger at jeg går pænere – og han er ellers en kritisk type!!

Lx prolaps patient L5/S1 (prolaps i lænderyggen). MR skanning midt i februar. Har haft et godt konservativt forløb på klinikken med individuel behandling, ryghold og hjemmetræning. Fortsat problemer med dropfodstendens.
Udsagn: ”Føler mig mere afslappet omkring lænden – ømhed har fortaget sig”, Dropfodstendens er mindsket, jeg skal til Australien om en uge og jeg skal bare have et par med derned – kan jeg nå det??

kontakt

Mandlig rygpatient. Opereret med fiksation på flere niveauer. Kronisk smertepatient, følges på smerteklinik. Har tidligere haft dårlig oplevelse med MBT sko. Modtager behandling 1 gang ugentligt (manuel behandling + aku, træner i TRC).
Udsagn: ”kun haft skoen på i cirka 3 timer. Mærkede ikke mindre smerter men mindre stivhed over lænden og bedring i mit dårlige knæ!”

Marathon løber, kvinde. Henvender sig på klinikken med shin splint (skinnebensbetændelse) og problemer fra muskelforstærkning i mediale del af lægmusklen. Godt forløb (individuel behandling, supersole og hjemmeprogram). Løber igen mellem 40 og 50 kilometer om ugen. Har købt skoen og bruger den nu i kombination med hendes personlige Supersole indlægs såler.
Udsagn: ”Skoen er behagelig at have på. Ikke smart at se på. Kræver ikke tilvænning. Oplever markant lindring og er nu symptom fri ”.

Artrose (slidgigt) i begge knæ. Kvinde. ”alloplastik-klar” (skal have nye knæ) jævnfør billeddiagnostik. Haft skoen i en måned, bliver mere og mere glad for den. Øget gangdistance og kvalitet.
Udsagn: ”Skoen tvinger mig til at gå bedre, en mere stabil gang. Føler jeg bliver styret fra hælen og til afsæt. Mærker min holdning bliver bedre og gener fra min hofte er mindsket, smerte i knæ er reduceret og jeg kan gå meget længer”.

Fasciitis plantaris problemastik: Har i en længer periode være i behandling for en slem fasciitis plantaris (kronisk irritation i svangsenen).
Udsagn: Jeg er dybt imponeret over, hvor behagelig Gaitline er at anvende. Jeg havde faktisk udviklet mig en slem fasciitis plantaris som efter at jeg tog Gaitline i brug er regredieret fuldstændig mht symptomer og
den var ellers slem,. Skal jeg hilse og sige. Jeg har nu gået mere end 200 km i skoene og det kan overhovedet ikke ses, at de er anvendt!!!

Mandlig fysioterapeut. Flat back (udrettet lænd), absolut længde haser meget nedsat. Oplever ømhed/ træthed over lænden, stramhed i hasemuskler og træthed/ let smerter omkring venstre skulderblad – skulderåg tager til efter et par dages arbejde ved briks. Bør nok arbejde mere med mobilitet i foroverbøjning og øget udholdenhed i store rygmuskler og musklerne omkring skulderbladet (– lav compliance ?)
Udsagn: ”Efter tilvænning, hvor muskulatur i underben blev trætte efter et par timer, er jeg glad for skoen”. Oplever mindre gener fra lænd og omkring venstre skulderregion. Efter hel dag i haven med gravearbejde oplevet øget smerte over lænd dagen efter. Brugte EIS + et par timer i skoen så var smerter væk.

Kvindelig patient med problemstillinger: hævelse og ømhed på højre fods vrist, ondt i højre knæ, smerter i nederste del af ryggen i højre side, trækninger i underbenet både foran og ved achillessenen. Store problemer med at gå i længere tid pga. problemerne. Efter ibrugtagning af skoen er mange af problemerne væsentlig forbedrede eller helt væk, men kun ved brug af skoen. Ved brug af andre sko vender problemerne tilbage. Væk er: trækninger i underbenet og achillessenen. smerterne i knæet, smerterne i ryggen, ømheden i vristen er mindre og vrist hævelser væsentligt nedsat.
Udsagn: Jeg fik den først på prøve, men allerede efter et par dages brug, var jeg overbevist om, at det var skoen for mig med de fodproblemer, jeg har. Jeg får en meget mere ret ryg ved gang, som også gør at jeg kan bevæge mig hurtigere. Jeg er meget glad for skoen. Var 14 dage efter, at jeg første gang prøvede skoen, på ferie i Spanien og havde den på hver dag næsten hele dagen. Jeg var på udfordrende gåture, lange slentreture i byen og ophold i solen og havde ingen gener, men kun en dejlig oplevelse af at have skoen på. Havde forinden været betænkelig ved ikke at kunne gå i sandaler i varmen, men det viste sig slet ikke at være noget problem. Skoen er så godt ventileret, at jeg ikke engang fik varme, brændende fødder. Den reddede min ferie.

Protese; venstre underben: Efter min trafikulykke for tre år siden, fik jeg protese på venstre underben, og kom voldsomt til skade med det højre ben. Jeg blev anbefalet GaitLine sko, som jeg har brugt henover sommeren og er utrolig glad for. Den sidder perfekt og støtter min balance godt – den kan jeg varmt anbefale. Den er så god, at jeg ikke kan have andet på. Jeg vil dog anbefale, at der laves en sandal, man kan have på om sommeren, da den er meget varm.